sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Winha - kuusi kuukautta nuori

Winha on syntynyt 8.1. eli tasan puoli vuotta sitten. Puolivuotispäivänsä Winha vietti mökillä Forssassa, jonne tultiin perjantai-iltapäivänä. Winhan ensimmäinen pitkä automatka sujui ihan mukavasti. Pientä itkua ja haukkua, yksi pissatauko ja yhdet unet.

Mökillä oleminen sujui mukavasti. Olihan ympärillä tuttu lauma. Mökillä oli kuitenkin kotioloihin verrattuna toisenlaista tohinaa ja vilskettä, joten päivän lepohetket jäivät vähiin. Myös ympäristön erilaiset äänet ja haisut pitivät Winhan tavallista aktiivisempana. Winha olikin iltaisin sen verran väsynyt, että yöaika meni nukkumiseen ilman ylimääräistä ravehtimista.

Winha ilmoittaa naapurimökin koiralle, että "täällä vahdin minä !" (7.7.2012)

Puolivuotias Winha (8.7.2012)

torstai 5. heinäkuuta 2012

Voihan myrkky !

Olemme menossa viikonlopuksi mökille, joten Winhalle laitettiin eilen paikallisvaleluliuos (Bayvantic Vet) punkkien ja kirppujen ehkäisemiseen. Liuoksen pitäisi karkottaa myös itikat. Lapaluiden väliin piti tehdä jakaus, ja aine truutattiin iholle. Vaikutuksen pitäisi kestää 3-4 viikkoa.

Ohjeessa sanotaan, että "harvinaisissa tapauksissa koiralla voi ilmetä ohimeneviä iho-oireita, esimerkiksi kutinaa, karvanlähtöä ja punoitusta lääkkeen annostelukohdassa, tai väsymystä". Jos muita oireita ilmenee, pitäisi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Winha taitaa nyt sitten olla tuollainen "harvinainen tapaus". Se on lääkkeen antamisesta lähtien yrittänyt rapsuttaa niskaansa. Kun tämä ei ole oikein onnistunut, on Winha yrittänyt vähentää kutinaa kieriskelemällä maton päällä. Rapsuttaminen ei ole ihan mitätöntä hiveltämistä, koskapa lattialta löytyy sieltä täältä pieniä karvapalleroita. Toivottavasti oireet menevät pian ohi. Pakkauksessa on pipetti neljään hoitokertaan, mutta voi hyvinkin olla, että loput pipetit jäävät käyttämättä.

Varsinkaan lasten ei saa antaa käsitellä juuri hoidettua koiraa ennen kuin annostelukohta on täysin kuiva, ohjeessa sanotaan. Ja lisäksi siinä korostetaan, että valmiste on hengenvaarallista kissoille - ja voi olla vaarallista kaloille ja vesieliöille. Lääkkeen antamisesta pitää kulua 48 tuntia ennen kuin koiraa voi päästää uimaan. Eli aikamoista myrkkyä.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Koirien uimarannalla

Winha osallistui tänään cotonwalkiin, joka järjestettiin Tuorinniemen koirapuistossa. Alueella, jolla on myös koirien uimaranta, oli parhaimmillaan tusinan verran cotoneita. Näky taisi olla aika erikoinen, koska ohikulkevista sightseeing-aluksista ihmiset ottivat valokuvia ja vilkuttelivat.

Eräs coton-poika oli innokas uimari. Winhaa esimerkki ei innostanut veteen muuta kuin vähän tassuja kastelemaan.


Kaiken telmimisen jälkeen Winha oli sen verran väsynyt, että halusi syliin.  Samalla se pääsi vähän hengähtämään innokkaalta ihailijalta, nuorelta coton-herralta, joka hänkin osoittautui viikkiläiseksi.


Parituntisen tapahtuman päätteeksi valkoinen puuvillakoiramme oli enempi vähempi ruskea - ja hiekkainen.

Tämän jälkeen huristeltiin metrolla (Winhan ensimmäinen metromatka, muuten) Hakaniemeen Maalaismarkkinoille. Sieltä ostettiin voissa paistettuja muikkuja, joista Winhakin sai pari maistiaiseksi. Näytti kelpaavan. Nyt sängyn alla makaa erittäin väsynyt koiruli, joka näkee vauhdikasta unta - ehkä rannalla temuavista puuvillapalloista.






'


Touhukkaan päivän jälkeen väsynyt Winha. (1.7.2012)