torstai 5. heinäkuuta 2012

Voihan myrkky !

Olemme menossa viikonlopuksi mökille, joten Winhalle laitettiin eilen paikallisvaleluliuos (Bayvantic Vet) punkkien ja kirppujen ehkäisemiseen. Liuoksen pitäisi karkottaa myös itikat. Lapaluiden väliin piti tehdä jakaus, ja aine truutattiin iholle. Vaikutuksen pitäisi kestää 3-4 viikkoa.

Ohjeessa sanotaan, että "harvinaisissa tapauksissa koiralla voi ilmetä ohimeneviä iho-oireita, esimerkiksi kutinaa, karvanlähtöä ja punoitusta lääkkeen annostelukohdassa, tai väsymystä". Jos muita oireita ilmenee, pitäisi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Winha taitaa nyt sitten olla tuollainen "harvinainen tapaus". Se on lääkkeen antamisesta lähtien yrittänyt rapsuttaa niskaansa. Kun tämä ei ole oikein onnistunut, on Winha yrittänyt vähentää kutinaa kieriskelemällä maton päällä. Rapsuttaminen ei ole ihan mitätöntä hiveltämistä, koskapa lattialta löytyy sieltä täältä pieniä karvapalleroita. Toivottavasti oireet menevät pian ohi. Pakkauksessa on pipetti neljään hoitokertaan, mutta voi hyvinkin olla, että loput pipetit jäävät käyttämättä.

Varsinkaan lasten ei saa antaa käsitellä juuri hoidettua koiraa ennen kuin annostelukohta on täysin kuiva, ohjeessa sanotaan. Ja lisäksi siinä korostetaan, että valmiste on hengenvaarallista kissoille - ja voi olla vaarallista kaloille ja vesieliöille. Lääkkeen antamisesta pitää kulua 48 tuntia ennen kuin koiraa voi päästää uimaan. Eli aikamoista myrkkyä.

1 kommentti:

  1. Hups, melkoista myrkkyä, jos tappaa kalatkin vedestä!
    Mikä se on sellainen punkkipanta? Mahtaisiko aiheuttaa vähemmän kutinaa?

    VastaaPoista