perjantai 17. elokuuta 2012

Takut suoriksi

Cotonin turkki on suuritöinen. Takkuja tulee helposti, vaikka turkkia harjaisi usein. Erityisesti niitä tulee paikkoihin, joita on hankala kammata. Winha ei tietenkään ole lainkaan innostunut takkujen selvittämisestä, mikä tekee työstä varsin haasteellista.

Kampaajalla viimeksi käydessäni tulin kysyneeksi, millä ihmisten hiusten takut saadaan oikenemaan. Kampaaja kertoi hankkineensa juuri tukusta harjan, joka tepsii ainakin ihmishiusten takkuihin. Harjoja ei vielä ollut kampaamossa myynnissä, mutta niitä voisi hankkia tukusta myyntiin asti. Kävinkin tänään ostamassa harjan, joita oli enää yksi jäljellä. Eipä me enempää tarvittukaan.

Harjaa piti tietenkin testata heti kuivaan turkkiin. Winha näytti tällä kertaa jopa nauttivan harjaamisesta. Turkista tuli varsin kuohkea.  Illalla Winha kävi kylvyssä, ja kevyen turkin kuivauksen jälkeen siitä löytyi muutamia megatakkuja. Niihin ei tepsinyt muu kuin sakset. Takkujen poistamisen jälkeen turkin huoltaminen uudella harjalla kävi helposti ja nopeasti. Vaikuttaa siis hyvältä hankinnalta. Nyt sitten vain säännöllistä harjaamista Tangle Teezerillä. Saa nähdä, pitääkö se takut pois pidemmällä aikavälillä.



Tangle Teezer, the professional detangling hairbrush. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti