sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Winha tuli kotiin

Menimme lauantaina hakemaan  Winhaa syntymäkodistaan Turusta. Kasvattajan kanssa tehtiin sopimus koiran kaupasta. Lisäksi saimme rekisteritodistuksen ja eläinlääkärin todistuksen emän ja pentueen tarkastamisesta. Kasvattajalta saatiin myös mukaan ruokaa, jota Winha on tottunut syömään sekä joitakin koirantarvikkeita. Kuulimme vielä kasvattajan ohjeet muun muassa ruokailusta, pesusta ja korvien karvojen nyppimisestä. Winha sai vielä viimeiset emonmaidot ja sitten matkaan.

Sylissä vauvan makuupussin päällä Winha mötkötti pari tuntia kestävän kotimatkan. Alkuun Winha hieman tärisi jännittyneenä, mutta rentoutui nopeasti, otti välillä pieniä tirsoja ja heräsi isompiin töyssyihin. Automatka ei aiheuttanut pahoinvointia eikä pissaamistarvetta tullut,  joten matkalle varattuja pyyhkeitä ja talouspaperia ei tarvittu lainkaan.

Lapset olivat koiranhakureissun ajan ystäväperheen tykönä. Pysähdyimme siis heille ennen kotiin menoa. Winha tapasi ensimmäistä kertaa kummisetänsä :)

Ensimmäinen ilta kotona selvästi jännitti Winhaa. Eikä mikään ihme: uudet ihmiset, uusi koti. Ruokaa yritettiin tarjota kädestä, mutta se ei juuri maistunut. Winha ei vielä tänään ollut innostunut tutustumaan paikkoihin. Parit pissat ja kakan se teki tarpeita varten levitetyn sanomalehden päälle.

Winha otti sylissä pitkät tirsat, jotta jaksaisi sitten paremmin mennä yöunille. Winhan peti saa ainakin näin alkuun olla aikuisten sängyn vieressä. Roikotin kättäni Winhan lähellä, ja se selvästi rauhoitti pentua. Yö meni yllättävän hyvin. Winha heräili välillä ja saattoi lähteä pedistä pois, mutta palasi siihen sitten taas kohta ja jatkoi nukkumista. Aamukuudelta Winha söi vähän kuivamuonaa, joi vettä ja teki pissat sanomalehden viereen - ja kakan.

Aamun valjetessa Winha oli selvästi reippaalla mielellä. Se leikki innokkaasti ihmislasten kanssa ja söi sen jälkeen liharuokaa. Nyt onkin sitten aamutirsojen aika. Taitaisin tarvita tirsat itsekin.

3 kommenttia:

  1. Taitaa koiravauvan hoito olla huolettomampaa kuin ihmisvauvojen, kun öistäkin selviää pelkästään kättä roikuttamalla. ;-)

    Kummisetä lähettää terveisiä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. Mutta siltikin ovat yöt kieltämättä olleet sen verran pätkittäin nukuttuja, että päivät eivät ole olleet kovin tehokkaita. Onneksi on töistä vapaata :) Tuohon pätkittäin nukkumiseen vaikuttaa muun muassa se, että sitten kun Winhalle iskee yöllinen leikki, niin sehän nappaa hampaillaan kädestä kiinni. Ihmisvauvan kivuntuottokyky ikenillä on siihen verrattuna melko minimaalinen :D

      Poista