keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Arjen harjoittelua ja hammastelua

Eilen iltaulkoilun yhteydessä huomattiin, että alueella asuu valtavasti koiria. Naapuritalossa on yksi 7-vuotias coton-poikakin. Sitä en alkuun olisi veikannut cotoniksi, koska turkki oli leikattu lyhyeksi. Saattaa olla, että samaan ratkaisuun päädytään aikanaan Winhankin kanssa. Näyttely-cotonin turkin pitää olla pitkä, mutta näiltä näkymin Winhasta ei ole tulossa näyttelykoiraa.

Winha harjoitteli tänään yksinoloa sillä aikaa kun kävin varastossa. Takaisin tullessani meneillään oli melkoinen itkuvirsi ja oven raaputus. Huomenna on edessä uudet harjoitukset. Jo ensi viikolla tulee väkisinkin vähän pidempi yksinolo, kun aikuiset ovat töissä ja lapset koulussa. Alkuvaiheessa eteinen ja kylpyhuone tulevat olemaan Winhan käytössä yksin kotona ollessaan. Muusta kodista rajatusta tilasta on helpompi tehdä koiralle turvallinen.

Winhaa on jo pariin otteeseen harjattu hetkinen kerrallaan. Lyhyt turkki ei varsinaisesti vielä takkuunnu, mutta harjaukseen totuttaminen on kuitenkin parempi aloittaa varhain. Kun turkki on pitkä, pitää sitä kammata ja harjata usein, tai muuten tiedossa on tuskainen urakka takkuturkin selvittämiseksi.

Pissat ja kakat osuvat usein Winhan omaan käymälään, eli tätä tarkoitusta varten levitetylle sanomalehdelle. Toki pissaa on myös pyyhitty kylpyhuoneen matolta, sängyn alta, henkilövaa´an päältä, jopa matematiikan oppikirjalta... Kaikki isommat matot kerättiin pois käytöstä ennen Winhan kotiutumista. Kunhan ulos pissaamisesta tulee pikemminkin sääntö kuin poikkeus, voidaan laittaa matot takaisin paikoilleen. Paljas lattia on liukas, joten Winhakin saisi matoista tassuilleen hieman paremmin tukea.

Winha osaa olla aika ajoin oikea pikkuriiviö. Hampaat ovat kuin naskalit ja villiintyessään Winha ei vähällä irrota otettaan ohikulkevasta kantapäästä. Onneksi liikkuvien raajojen lisäksi myös purulelut kiinnostavat. Niitä on mukava retuuttaa, erityisesti kun ne vinkuvat tai helisevät. Retuutukseen kuuluu tietenkin murina, joka ei vielä kuulosta kovin vakuuttavalta :)

Winha pysyttelee omassa pedissään yön yli aika mukavasti - ainakin toistaiseksi. Välillä se käy juomassa vettä, kuopsuttaa petiään tai hammastelee puruleluaan. 

Winha testaa varastosta löytynyttä ihmisvauvojen purulelua. Koska lelua ei ole suunniteltu kestämään koiran teräviä hampaita, ei lelua voi jättää Winhalle ilman valvontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti