perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kakkaa matolla

Aamulla herättyämme tyttären huoneen matolta löytyi kakka. Syypään on pakko olla Winha, koska me muut olemme oppineet sisäsiisteiksi jo jokin aika sitten. Makuuhuoneiden ovia on pyritty pitämään kiinni päiväsaikaan. Lapsilta lattialle jääneet tavarat eivät näin pääse aiheuttamaan vaaraa. Toisekseen, koiran pureskelema Beyblade ei saattaisi enää pyöriä kuten sen pitäisi. Arvelin, että Winha ei yöaikaan olisi innostunut seikkailemaan pitkin kotia. No, väärässä olin. Ovet on siis paras sulkea toistaiseksi myös yöksi.

Tänään oli siivouspäivä. Winha kävi rohkeasti katsomassa, mikä otus hurisee (Dyson on varmaan meluisin imuri ikinä). Winha kuitenkin lopulta päätti, että imuroinnin ajan on varminta olla sohvan alla. Pesin myös lattiat, jotta saisin pissan hajut pois vääristä paikoista. Pentukoira kun hakeutuu mielellään tarpeilleen paikkoihin, joissa on jo käynyt. Tästä syystä en myöskään ole jatkuvasti ollut vaihtamassa pissaista sanomalehteä puhtaaseen. Jospa käymälä löytyisi paremmin, jos siinä on valmiiksi vähän lopputuotetta. Winhalla on kotona neljä käymälää, jotta niitä varmimmin tulisi myös käytettyä. Pienen pennun virtsanpidätyskyky ei ole vielä kummoinen, joten matka pissapaikalle ei saa olla liian pitkä.

Ulkona on pyritty käymään sekä nukkumisen että syömisen jälkeen. Winha on kannettu ulkona hieman kauemmas, jotta se tottuisi siihen, ettei tarpeita tehdä ulko-ovelle. Ja kakat tietenkin kuuluu joka tapauksessa kerätä pois.

Jotkut ovat sitä mieltä, että koiralle pitää tarjota ruoka säännöllisin väliajoin eikä mitään ruoka-aikojen välillä. Toiset taas tuntuvat luottavan siihen, että koira syö vain tarpeeseensa, vaikka ruokaa olisi aina saatavilla. Winhalla on tällä hetkellä tarve ruokailla kolmesti päivässä, eikä se halua syöpötellä tai ottaa maistiaisia ruoka-aikojen välillä, vaikka kuivaruokaa on tarjolla muulloinkin. Winha on syönyt kasvattajalta mukaan saatua starter-kuivaruokaa. Kun Winha on osoittanut kiinnostusta ruokaan, on kuivamuonan päälle laitettu muutama pikkulusikallinen junior-märkäruokaa.  Hieman myöhemmin ruoka-ajat vakiintunevat elämänrytminkin mukaan, mutta nyt, kun Winha on vielä vauva, Winha saa syödä silloin kun haluaa. Jäljellä olevan starter-ruuan sekoitin mini junior -ruokaan, jotta ruokavalion muutos ei aiheuttaisi ongelmia. Ehkä tällaista siirtymävaihetta "vauvaruuasta" juniori-ruokaan ei edes tarvittaisi, mutta tehdään näin ihan varmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti