torstai 22. maaliskuuta 2012

"Söpölle pehmolelulle" matokuuri

Winha herättää ulkoillessaan huomiota valkoisella, pörröisellä ja pentumaisella olemuksellaan. Lapset ovat poikkeuksetta ihastuneita ja silittelevät Winhaa mielellään. Aikuisten kommentteja:

"Onpa söpö"
"Näyttää pehmolelulta" (kommentoijalla oli hihnassa valtavan kokoinen koirankorsto)
"Onpas pelottavan näköinen" (lienee ollut sarkasmia;)

Koirat ovat Winhaa toistaiseksi pelottaneet. Toissapäivänä tuli vastaan viiden kuukauden ikäinen ja herkän oloinen phalene-pentu. Winha osoitti ensi kertaa halukkuutta leikkiä vastaantulevan koiran kanssa ja heilutti häntäänsä - haukahtikin innostuneesti. Koska Winha ei ole vielä saanut rokotuksiaan, joudutaan vielä hillitsemään lähempiä tutustumisia naapuruston haukkujen kanssa.

Eilen Winha sai painoonsa sopivasti puolikkaan matojen häätötabletin. Alun perin piti hommata tahnamaista lääkettä, jonka saisi truutattua kitalakeen. Tabletti vaikutti kuitenkin helpolta vaihtoehdolta ja olisi ollutkin, jos maku olisi Winhaa miellyttänyt. Winha otti tabletinpuolikkaan kyllä suuhunsa, mutta söi siitä alkuhämmennyksessä osan. Pentu työnsi tabletinlopun itsepintaisesti kielellään lattialle, eikä mitkään maanittelut auttaneet. Lopulta työnsin yhtä itsepintaisesti tabletinlopun suuhun niin  monta kertaa, että liukenihan se sitten  lopulta. Viimeisetkin murenat lienevät päätyneet mahaan herkkunapposen saattelemana. Tulipahan testattua tabletti - seuraavalla kerralla tahnaa, kiitos. Reilun viikon kuluttua voidaan sitten mennä rokotukseen, kun mahdolliset matoset on häädetty.

Seis hammastelulle

Eteisen puulipaston reuna näyttää surulliselta. Winha on öiseen aikaan käynyt purkamassa siihen tarmoaan. Hankimme kaupasta sumutetta, jolla pitäisi saada koirat ja kissat jättämään rauhaan paikat, joita niiden halutaan välttävän. Siitä on ollut hyötyä hetken, mutta vaikutus ei suinkaan kestä kahta tai kolmea viikkoa, kuten Best friend Stop! -pullon kyljessä luvataan. 

2 kommenttia:

  1. Vinkki tablettihommiin: tuuppaa lääke mahdollisimman pitkälle kielen perälle, sulje koiran suu ja pidä kiinni samalla, kun silittelet kurkusta alas. Se saa aikaan nielemisrefleksin ja nappikin hulahtaa alas siinä sivussa. Sitten perään jotain herkkua, niin ei jää paha maku suuhun. :-)

    Kävistkö tabasco lipaston reunaan karkottimeksi? Tosin siitä voi jäädä väriä. Kumpi on sitten pahempi, jyrsitty vai tabascon värinen lipaston helma...

    Rapsutukset pienelle riiviölle kummisedältä.

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä:) Apteekissa oli matokuurin mainoslappu, jossa sanottiin, että kyseinen matolääke kelpaa koiralle "yleensä" hyvin. Pakkauksessa on vielä yksi kuuri, eli käytän seuraavalla kerralla tuota sinun ohjettasi.

    Luin eilen pennun kasvatusoppaasta, että perusetikkakin saattaisi tepsiä paikkojen puruvimmaan. Tosin - Best Friend Stop´ia on tsupsautettu silloin tällöin niihin kohtiin, joita Winha mielellään rouskuttaa. Nyt - yllättäin - näyttäisi siltä, että into niitä kohtaan on laantunut. Ehkä sumute tepsii sittenkin :D (tämä ilo voi olla ennenaikaista;)

    Winha lähettää kummisedälle lämpimät terveiset - hau ja lurps :)

    VastaaPoista