tiistai 13. maaliskuuta 2012

Lenkillä tikkitakissa

Winha on tänne saakka käynyt ulkoilemassa pihapiirissä. Kauemmas ei pentu ole halunnut, koska äänet ulkona ovat edelleen outoja ja vastaantulevat koirat isoja. Kylmä tuuli ei myöskään ole Winhan mieleen. Silloin se haluaa hyvin nopeasti syliin ja pääseekin, koska pentua ei suinkaan ole tarkoitus palelluttaa. Sellaisiin asioihin, jotka Winhaa pelottavat, yritetään suhtautua kuin ne olisivat aivan tavallisia ja arkipäiväisiä asioita, kuten ne ovatkin. Vastaantuleviin koiriin ja ihmisiin, autojen ääniin, tuulen ulvontaan ym. on pakko tottua ennen pitkää.

Yleensä Winha tekee tarpeensa, nuuskuttaa vähän koirien tassujen jälkiä ja suuntaa sitten kodin ulko-ovelle. Tänään aloitettiin tämän suppean ulkoilualueen laajentaminen ja käveltiin parin kilometrin lenkki. Koska tuuli oli kylmä, halusi se pian syliin ja kulkikin suurimman osan matkasta takin sisällä, vain pää ja tassut näkyivät. Winha kuuli ja näki nyt aivan erilaisia ääniä, joihin on tottunut. Kotona tutussa ympäristössä ja tuttujen ihmisten kanssa arkuudesta ei ole tietoakaan, päin vastoin. Eiköhän Winha siis pikkuhiljaa rohkaistu kodin ulkopuolellakin, kun vain jaksetaan ahkerasti ulkoilla ja käydä eri paikoissa.

Winha täyttää 12 viikkoa 1.4. Varasin Winhalle ajan Pieneläinsairaalaan rokotusta varten, koska pentujen rokotusohjelma alkaa 12 viikon iässä. Viikkoa tai puoltatoista ennen toimenpidettä pitää tehdä mahdollisten matojen häätö. Apteekista saa tätä varten  tabletteja tai tahnaa. Tahnan voi laittaa suoraan suuhun, ja se on kuulemma nirsolle koiralle tablettia parempi. Ajanvarausnumeroon vastannut henkilö kertoi lisäksi, että rokotus tepsii paremmin, kun loisia ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti