lauantai 3. maaliskuuta 2012

Vaihtoiko joku pentumme?

Winha tuli uuteen kotiinsa viikko sitten. Nyt hieman varovaisesta ja rauhallisen oloisesta pennusta on tullut pureva rasavilli. Ero on niin huomattava, että ihan kuin kyseessä olisi kokonaan eri pentu. Winha mitä ilmeisimmin uskaltaa jo olla oma itsensä. Me ihmiset olemme nyt Winhan oma lauma ja sen ei enää tarvitse jännittää uudessa kodissaan.

Winhalla näyttää olevan kevyt aamuvilli ja maksimaalinen iltavilli. Pentu juoksee ympäri kotia uskomatonta vauhtia hippulat vinkuen. Se tarttuu hampaillaan kaikkeen liikkuvaan, ja myös moniin asioihin, jotka eivät liiku. Pentu leikkii, se ei käyttäydy huonosti. Housunpuntissa, sukassa, hihassa, nilkassa tai kädessä roikkuvan koiran huomiotta jättäminen ei onnistu. Sille on yritetty murahtaa ja vingahtaa, ei vaikutusta. Toimiva keino näyttäisi olevan se, että viedään pentu omalle paikalleen ja jätetään huomiotta. Tämän voi joutua tekemään monta kertaa. Pennulle on annettu  oma purulelu, mihin se saa luvallisesti purkaa terävää energiaansa. Kun pentu on rauhoittunut, niin sitten sille annetaan huomiota ja silitellään.

Aamu- ja iltavillin välillä on runsaasti lepäilyä ja muuta oleilua. Silloin jalkojen juuressa tai omassa pedissään mötköttää maailman suloisin pieni karvapallo. Nyt tarvitaan vain kärsivällistä ohjausta, jotta pentu oppisi ymmärtämään, mitä saa tehdä ja mitä ei.

Minäkö muka terävähampainen rasavilli? Never.

3 kommenttia:

  1. Hei,

    Winha tuntuu olevan samanlainen, kuin sisarensa Neve (Vuorenkurkun BB). Nevekin saa välillä hillittömiä hepulikohtauksia; hyökkäilee lelujen kimppuun ja retuuttaa niitä, kuin saaliita. Hänkin puree mielellään, jopa ihmisiä :P Muuten Neve on fiksu koira. Kakkaa aina paperille, pissat tosin menevät 50/60 paperille/lattialle ja harvoin ulos.

    Mukavaa kevättä!

    Terveisin, Kirsi

    VastaaPoista
  2. Onpahan koiraneideillä esikuvat, Brigitte Bardot ja Catherine Deneuve. No mikä ettei, vaaleita kaunottaria kaikki :)

    Mukavaa kevättä myös sinne. Oli kiva kuulla teistä ja jos joskus satut muistamaan, niin pistäpä kommenttia kuulumisistanne.

    VastaaPoista
  3. Pentueen muut jäsenet ovat muuten Edith Piaff ja Yves Montand (alias Elvis, joka asuu Lahdessa).

    VastaaPoista