maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kesää odotellessa

Perjantaina hankittiin Winhalle kuljetushäkki, jotta pentu saisi tutustua siihen rauhassa ennen ensimmäistä mökkimatkaa. Häkin päälle laitettiin kevyt peitto, jotta paikka tuntuisi kotoisammalta ja olisi hieman hämyisä. Ensimmäiseksi pentu yritti kaivaa kuopan häkin pohjalla olevaan pehmusteeseen. Ei näyttänyt haittaavan, vaikka työ ei tuottanutkaan tulosta. Häkin ovi on koko ajan auki, joten Winha pääsee sinne aina halutessaan. Se onkin jo ottanut häkissään muutamat torkut. Jossakin vaiheessa aletaan totuttelemaan siihen, että häkin ovi on jonkin aikaa kiinni Winhan ollessa sisällä. Häkki on sen verran suuri, että Winhan pitäisi mahtua siinä seisomaan vielä aikuisena koiranakin.

Winhan valkoinen turkki alkoi näyttää merkillisen harmaalta, joten lauantaina Winha "pääsi" suihkuun. Pesu ja turkin kuivaus onnistuivat tällä kertaa varsin mallikelpoisesti. Winha pysyi nätisti paikallaan koko ajan, vaikka ei näyttänytkään erityisesti nauttivan tilanteesta.

Lumi on sulanut lähellä olevilta pelloilta, ja siellä käytiin aurinkoisessa sunnuntaisäässä harjoittelemassa luokse tulemista. Winha oli kelataluttimessa. Se tuli tuulispäänä, kun kuuli tänne-kutsun. Asiaa varmaankin auttoi koiranherkku, jonka se sai suorituksestaan.

Tänään lenkkipolun varrella törmättiin naapuritalossa asuvaan reippaaseen ja leikkisään coton-herraan, joka on ollut syntymästään asti kuuro. Eipä tätä olisi tullut huomanneeksi, ellei omistaja olisi asiaa kertonut. Se oli varsin kiinnostunut Winhan touhuamisesta, samoin Winha seurasi  suurella mielenkiinnolla koiraherran puuhia.

Winha tuntee jo varsin hyvin arkiaamujen rutiinit. Lauma häipyy pikkuhiljaa kuka minnekin. Viimeisen lähtijän tehtävänä on varmistaa, että Winhalla on ruokaa, vettä ja leluja, sekä saada Winha jäämään sille varattuun tilaan yksinolon ajaksi. Muutamana aamuna tämä on ollut erityisen haasteellista. Pentu on napannut suuhunsa hanskan tai jonkin muun sille kuulumattoman tuotteen ja lähtenyt karkuun korvat putkella. Tavoitteena on juoksuleikki, jonka voittaja on tietenkin Winha. Sitä on mahdoton saada kiinni, kun se nopeutensa ja ketteryytensä lisäksi käyttää arveluttavia keinoja: Se menee paikkoihin, joihin muilla ei ole kokonsa takia asiaa, esimerkiksi sohvan alle. Toistaiseksi Winhaa on pystynyt hämäämään esim. vinkulelulla, joka on Winhan mielestä vastustamaton. Kun mielenkiinto on siirtynyt leluun, kielletyn tuotteen saa napattua pois. Epäilen, että tätä keinoa ei löydy koiranpennun kasvatusoppaasta, mutta se toimii varsin hyvin aamukiireessä. Jospa tavaroiden pihistely jää pois, kun pentu kasvaa (Dog whisperer, help us, we have a thieving dog).

 Winha ja uusi lempilelu Pässi 13.4.2012.

Ei väsytä juuri ollenkaan. Winha 15.4.2012.

Voisitko pikkuhiljaa laittaa sen kameran pois, jotta täällä saa nukkua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti