keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kuusi viikkoa cotonina

Pennut ovat tänään tasan kuusi viikkoa vanhoja. Voisi sanoa, että cotonina olemisen alkeiskurssi on melkein suoritettu. Turkkiakin on jo harjattu, vaikka eihän se vielä mihinkään takkuunnu, kun on lyhyt. Paljon on vielä opittavaakin. Ensimmäinen kylpykin on vielä kokematta. Pyllyjä ja tassuja on kyllä jo jouduttu pesemään, eli ei vesipesu ihan vieras asia enää ole. Pikkuhiljaa.

Pennut tietävät, koska ruoka-aika on lähellä. Ne tulevat keittiöön päivystämään, kun ruoka-astiat alkavat kolisemaan ja nappulapussi kahisemaan. Yleensä ruuan ääreen ei tarvitse sen kummemmin houkutella.

Lattia on syytä mopata joka ilta. Vaikka pissat ja ruokaisten tassujen jäljet pyritäänkin siivoamaan niiden ilmettyä, tuppaa lattia silti tihnaantumaan. Poikapennut kipittävät juoksujalkaa saalistusvietin ohjaamina, kun kuulevat lattiamopin äänen. Sitä pitää sitten jahdata oikein olan takaa. Tyttöpennut eivät ole moppaamiseen osoittaneet sen kummempaa kiinnostusta (no ei tietenkään :)

Pennut taistelevat välillä hampaat irvessä. Onneksi ne osaavat kiljua lujaa, jolloin toinen tietää hieman hellittää hammasotettaan. Winha käy myös usein tsekkaamassa, mikä huutajalla on hätänä. Onpa Winhakin välillä menossa mukana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti