torstai 9. tammikuuta 2014

Maailma kirkastuu

Pentu kakkosella avautuivat silmät 7.1. eli pentu oli silloin 13 päivän ikäinen. Nyt kaikilla pennuilla näyttää olevan vielä vähän unisen näköiset pippurisilmät auki. Pentujen meno ei ole enää pelkkää hyljemäistä liikuskelua, vaan ne askeltavat jo välillä siten, että vatsa ei viistä lattiaa. Vähän kömpelöähän se meno vielä on, mutta yllättävän nopeasti ne kuitenkin pääsevät eteenpäin erityisesti silloin, kun maitoa on tarjolla.

Eilen makuuhuovassa oli ripuliläntti. Illalla ei vielä selvinnyt, kuka pennuista oli sen tuottanut. Tänään sitten ripuloivaan pentuun saatiin näköyhteys. Pentu vaikuttaa kuitenkin ihan pirteältä, se syö eikä paino ole laskenut. Soitin kuitenkin pieneläinsairaalaan ja sieltä neuvottiin, että apteekista voisi hakea maitohappobakteerituotetta (Biobak tai Inupekt Forte). Muutaman päivän voi tilannetta seurata kotona, mutta jos pentu kuivuu tai muuttuu apaattiseksi, olisi hyvä mennä näytille sairaalaan.

Apteekista myytiin Biopakia, joka saattaisi jauhemaisena tuotteena olla helppo antaa pienelle koiranpennulle veteen sekoitettuna ruiskulla. Jauhe osoittautui aika karkeaksi, joten eihän se tuote tullut ruiskusta läpi kuin turskahtamalla. Emme uskaltaneet ruveta survomaan sitä pennun suuhun. Jos pentu vetäisisi sitä keuhkoihin, voisi siitä koitua vielä isompia ongelmia kuin ripuli. Ei muuta kuin uudestaan apteekkiin. Seuraava myyjä suositteli suhteellisen uutta tuotetta, Canikur Pro ´ta. Tahna on valmiiksi ruiskussa, ja sitä voi annostella sopivan määrän suoraan koiran suuhun - tai isommalla koiralla sekoittaa ruokaan. Muuten hyvä, mutta toistaiseksi vielä pelkkää emän maitoa saanut noin kaksiviikkoinen pentu ei ymmärtänyt, että tahna olisi pitänyt niellä. Hyvin taitavasti se työnteli tahnan ulos suustaan ja oli sen näköinen, että ei tätä enempää, kiitos.

Pentua on nyt seurattu tiiviisti. Viimeisen ruokailun jälkeen ei ripulointia ole ollut. Toivottavasti vatsa on jo rauhoittunut. Apteekista on hankittu varalle Royal Caninin Rehydration Support -jauhetta ravintoliuoksen tekemistä varten. Sitä on tarkoitus antaa, jos pentu rupeaa kuivumaan.

Päivitys 10.1.
Tahna kannattaa laittaa sormenpäähän ja sipaista siitä pennun kitalakeen. Toimii ! Kiitos työkaverille vinkistä. Pentu ei ole enää ripuloinut, eli ilmeisesti selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Varmuuden vuoksi se saa vielä päivän parin ajan Canikur Pro -valmistetta. 

 Pentu 1.

 Pentu 2.

 Pentu 3.

 Pentu 4. Nukkuisi mieluummin kuin poseeraisi.

Pentu 5.

 Menemisen meininkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti