keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ruualle ei nyrpistellä

Pennuille on tähän asti tarjottu ruoka yhdelle kerrallaan. Tänään kokeiltiin, miten sujuu yhteisruokailu. Lopulta kaikki saivat syödäkseen, vaikka alkuun näytti siltä, että nälkäisimmät rohmuavat kaiken. Murustakaan ei jäänyt. Ensi kerralla otetaan käyttöön isompi ruokakuppi.

Pennut saavat nyt kiinteää ruokaa neljä tai viisi kertaa päivässä. Aterioiden määrä riippuu siitä, miten unijaksot ja ateriat rytmittyvät päivän mittaan. Tämä ei ole kellontarkkaa touhua. Kun pennut nukkuvat, niiden annetaan nukkua. Ruuan määrää ei myöskään meillä punnita pentujen painon mukaan, vaan sitä tehdään arviolta. Pennut saavat syödäkseen sen minkä jaksavat.

Lounaaksi pennut saivat ensimmäistä kertaa Royal Caninin Starter Moussea, joka on tarkoitettu pennuille aina kahden kuukauden ikään asti. Eivät ole nyrpistelleet kuonoaan vielä millekään tarjotulle eväälle. Pari pennuista kävi tänään Winhan ruokakupilla maistamassa kuivanappuloita. Niiden syömisessä hampaat tulevat tarpeeseen, mutta kyllä pennut muutaman nappulan nassuttivat ennen kuin otin kupin pois.

Iltaruuaksi pennut saivat veteen turvotettua (ja haarukalla hienonnettua) kuivanappulaa, johon sekoitettiin jauhelihaa ja kermaviiliä.
Näin me osataan syödä sulassa sovussa. Ruuan jälkeen oli tassunpesu tarpeen. Tulee samalla pikkuhiljaa totuteltua veteen. Turkin pesuahan tulee riittämään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti