tiistai 21. tammikuuta 2014

Pentuvahtina ei tarvitse pyöritellä peukaloita

Winha on selvästi harventanut imetyskertoja. Kiinteän ruuan saamiskertoja pitää vastaavasti lisätä. Pennut ovat jo saaneet parina päivänä totutteluannokset jauhelihan joukkoon turvotettua kuivamuonaa. Hampaita odotellaan, ja kun ne putkahtavat, niin ruvetaan pikkuhiljaa harjoittelemaan kuivamuonan syömistä sellaisenaan.

Pennut nautiskelivat keskipäivän maitoannostaan sohvan alla. Arvelin, että olkoot siellä. Mukavaa ja turvallistahan tuolla näytti olevan. Jossakin vaiheessa kuului merkillistä kurinaa. Huomasin jonkin ajan päästä, että Winha oli oksentanut syömäänsä kuivamuonaa sohvan alle ja pennuthan sitä tietenkin söivät hyvällä ruokahalulla. Ei tässä mitään. Ihan normaalia koiramaista käytöstähän tämä on siinä vaiheessa, kun maito ei enää pelkästään riitä pentujen kasvuun. Minulla tosin oli vähän kiire lapsen HOPS-keskusteluun, ja piti siinä sitten ehtiä pesemään pentujen tassut ja putsata sotkut sohvan alta.

Videonpätkää kuvatessani saatiin puolestaan sotkettua peitto ja tuli jälleen kiire siivota, jottei olisi uusi tassunpesu edessä. Pahoittelut videon lopussa oleva tyhjäkäynti. Kiireessä en meinannut saada kameraa pois päältä. Mitäs tähän sanoisi: Kun on mentävä niin silloin on mentävä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti